Παξιμάδια με αμύγδαλα, πορτοκάλι και γλυκάνισο



Μια συνταγή της κυρίας Μένιας Στεφοπούλου για ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Παξιμάδια με αμύγδαλα, πορτοκάλι και γλυκάνισο

Υλικά
ένα ποτήρι καστανή ζάχαρη 
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο και μισό ποτήρι ελαιόλαδο 
ξύσμα από 2 πορτοκάλια μέτρια
250 γραμμάρια χυμό από πορτοκάλι 
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα που τη διαλύουμε μέσα στο χυμό από το πορτοκάλι 
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
150 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροκομμένα 
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο 
(τα αμύγδαλα και το γλυκάνισο τα αλέθω στο multi)
800 γραμμάρια αλεύρι 

Τα ανακατεύω όλα μαζί.
Μόλις τελειώσω με το ανακάτεμα παίρνω το ταψί του φούρνου, βάζω μία λαδόκολλα και κάνω 3 μπαστούνια.
Ρίχνω σουσάμι από πάνω και κόβω σε φέτες μέχρι κάτω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Μετά βγάζω από το φούρνο, τα κόβω να ξεκολλήσουν και τα απλώνω πάλι σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στον αέρα, στους 100 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.