
ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε 1 πράσο σε λεπτές ροδέλες, μία πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια, 50 γρ σπανάκι κομμένο, 3 μέτρια καρότα και 4 μέτριες πατάτες τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη.
- Τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 αυγά, προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 4 κ.σ γάλα, 4 κ.σ γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και λίγο φρέσκο μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε με δύο πιρούνια όλα μαζί και τα ρίχνουμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
- Μετά προσθέτουμε 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρει ωραία χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi