Παγωτό πεπόνι με γιαούρτι και μέλι - δροσερό σπιτικό επιδόρπιο χωρίς ζάχαρη

Παγωτό πεπόνι με γιαούρτι και μέλι σε μπολ, γαρνιρισμένο με σταφίδα, κράνμπερι και φιλέ αμυγδάλου.

Όταν το ψυγείο μας είναι γεμάτο ώριμα πεπόνια που μοσχοβολάνε, ξέρουμε ότι ήρθε η ώρα για αυτό το παγωτό. Το πεπόνι με το γιαούρτι κάνουν το πιο ιδιαίτερο παγωτό που έχουμε δοκιμάσει. Δροσίζει, γλυκαίνει και δεν μας γεμίζει τύψεις.

Αν προτιμάτε ένα πιο creamy παγωτό με βάση το γάλα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο και εβαπορέ. Είναι το απόλυτο κλασικό σπιτικό παγωτό, χωρίς παγωτομηχανή, με αέρινη υφή και γεύση!


Υλικά

  • 500 γρ. πολτοποιημένο πεπόνι (καθαρή σάρκα)
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. μέλι

Για το γαρνίρισμα

  • μαύρη σταφίδα
  • κράνμπερι
  • φιλέ αμυγδάλου


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το πεπόνι εξωτερικά, το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε όλα τα σπόρια και τις ίνες. 
  2. Παίρνουμε τη σάρκα του και ζυγίσουμε 500 γρ. καθαρού πεπονιού.
  3. Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι, το στραγγιστό γιαούρτι και το μέλι.
  4. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει λεία, ομοιογενής κρέμα.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ ή τάπερ με καπάκι.
  6. Τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη. Κάθε 1 ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι ή σύρμα, για να αφρατέψει και να μη δημιουργηθούν κρυσταλλάκια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 φορές, μέχρι το παγωτό να σφίξει.
  7. Όταν παγώσει πλήρως, το αφήνουμε λίγα λεπτά εκτός κατάψυξης πριν το σερβίρουμε, για να μαλακώσει ελαφρώς.
  8. Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με μαύρη σταφίδα, κράνμπερι και φιλέ αμυγδάλου.

Παρατηρήσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Το παγωτό αυτό δεν έχει καθόλου πρόσθετη ζάχαρη, μόνο τη φυσική γλύκα του μελιού και του πεπονιού.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για πιο δροσερή γεύση.
  • Το γιαούρτι καλό είναι να είναι πλήρες (όχι light) για καλύτερη υφή.


Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi