
Δοκιμάστε μια φορά αυτό το παγωτό και μετά τέρμα τα παγωτά του σούπερ μάρκετ! Είναι πιο αφράτο, πιο γευστικό και 100% δικό σας.
Κι αν θέλετε κάτι πιο φρουτένιο, δοκιμάστε το παγωτό πεπόνι με γιαούρτι και μέλι, ελαφρύ, φυσικά γλυκό και απόλυτα δροσιστικό! Ιδανικό για όσους αγαπούν τα παγωτά φρούτου χωρίς ζάχαρη και χωρίς ενοχές.
Υλικά
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, πολύ παγωμένη
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 2 μεγάλα κουτιά γάλα εβαπορέ
- 2 βανίλιες (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (πολύ παγωμένη από το ψυγείο) με μίξερ χειρός ή στον κάδο του σταθερού μίξερ, μέχρι να έχουμε μια αφράτη, σφιχτή σαντιγί.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα σιγά-σιγά, σε 5-6 δόσεις, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Θέλουμε να ενσωματωθεί σταδιακά, για να διατηρήσει τον αέρα της η σαντιγί.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ, και αυτό σταδιακά, σε 5-6 δόσεις. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο, κρεμώδες μείγμα.
- Ρίχνουμε τις βανίλιες και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη (π.χ. πλαστικό ή μεταλλικό τάπερ με καπάκι).
- Βάζουμε στην κατάψυξη για 40 λεπτά. Έπειτα, το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε για 1-2 λεπτά. Αυτό βοηθά στο να σπάσουν οι κρύσταλλοι και να γίνει πιο αφράτο.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές, δηλαδή κάθε 40 λεπτά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε.
- Το αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να παγώσει τελείως.
- Πριν το σερβίρισμα, το αφήνουμε για 5-10 λεπτά εκτός ψυγείου, να μαλακώσει λίγο και να σερβίρεται πιο εύκολα.
Παρατηρήσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
- Αν έχουμε παγωτομηχανή, μπορούμε να χτυπήσουμε το μείγμα κατευθείαν εκεί για ακόμη πιο αέρινη υφή.
- Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας, καραμέλας ή μπισκότου στο τέλος.
- Αν θέλουμε πιο έντονο άρωμα βανίλιας, χρησιμοποιούμε φυσικό εκχύλισμα ή βανίλια Μαδαγασκάρης.

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou