Εύκολα σπανακοπιτάκια με φύλλο κρούστας



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΕΥΚΟΛΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Εύκολα σπανακοπιτάκια με φύλλο κρούστας

Υλικά
φύλλα κρούστας 
500 γρ. σπανάκι, 
5 φρέσκα κρεμμυδάκια 
200 γρ. φέτα, 
1 αυγό, 
1 κ.σ. άνηθο, 
ελαιόλαδο, 
αλάτι και πιπέρι

Σε ένα τηγάνι ζεστό σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι για 2 - 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. 
Προσθέτουμε τη φέτα, τον άνηθο το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε χωρίς να τα ανοίγουμε τα φύλλα σε λωρίδες 10εκ. 
Απλώνουμε 1 λωρίδα φύλλου και το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε και βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στη άκρη. 
Ξεκινάμε να τυλίγουμε τη λωρίδα διαγώνια προς τα πάνω, διπλώνουμε σε σχήμα τριγώνου.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα. 
Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ένα ταψάκι και το αλείφουμε με κρόκο αυγό με λίγο γάλα μαζί. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα.