Ρολό κιμά με σάλτσα μανιταριών και πουρέ γλυκοπατάτας



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρολό κιμά με σάλτσα μανιταριών και πουρέ γλυκοπατάτας
 
Υλικά
500 γρ. κιμάς μόσχου
200 γρ. κιμάς χοιρινός
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
100 γρ. ζυμωτό ψωμί (μουλιασμένο)
1 ντομάτα τριμμένη
1 αυγό, 
ρίγανη, 
λίγο δυόσμο, 
λίγο κύμινο, 
αλάτι, 
πιπέρι,
¼ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ ξίδι

Για τη γέμιση
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 πιπεριές, 
6 φέτες γαλοπούλα
50 γρ. τυρί γραβιέρα τριμμένο
 
Εκτέλεση.
Ζυμώνουμε τον κιμά σε ένα μπολ με όλα τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πάνω σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά, κάνοντας ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα τυριά και πιπεριές, λίγο αλάτι και πιπέρι. 
Βάζουμε το μείγμα στον κιμά, στην μέση που έχουμε στρώσει της φέτες γαλοπούλα.
Διπλώνουμε τον κιμά, κάνοντας ένα ρολό με την βοήθεια της λαδόκολλας.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα, τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Μετά ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε ακόμα και 10 λεπτά περίπου με αέρα να πάρει ωραίο χρώμα. 
Συνοδεύουμε με μία σάλτσα μανιταριών

Για τη σάλτσα
Σε ένα ζεστό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμάτια σε φέτες λίγα - λίγα.
Μετά σοτάρουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ρίχνουμε 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένα. 
Προσθέτουμε λίγο κρασί και περιμένουμε μέχρι να συμπυκνωθεί εντελώς. 
Ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλο (1 κύβος κοτόπουλο λιωμένος με 1 ποτήρι ζεστό νερό) και σιγομαγειρεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να βράσουν τα μανιτάρια. 
Στο τέλος βάζουμε λίγο βούτυρο, 1 κ.σ. τυρί κρέμα, 1 κ.σ. μουστάρδα ανακατεύουμε απαλά ώστε να ενσωματωθεί και να δέσει η σάλτσα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι φρέσκο. 
Συνοδεύουμε με πουρέ γλυκοπατάτας. (Ψήνουμε στο φούρνο, βάζουμε λίγο κρέμα γάλακτος, βούτυρο, μοσχοκάρυδο αλάτι, πιπέρι) ή με πατάτες τηγανητές, ή ρύζι.