Πανακότα με γιαούρτι, μέλι καρύδια και μαύρη σταφίδα



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΜΕΛΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πανακότα με γιαούρτι, μέλι καρύδια και μαύρη σταφίδα

Ένα γλυκό δροσερό και υγιεινό.

Υλικά :
700 γρ. γιαούρτι, 
100 γρ. γάλα, 
200 γρ. κρέμα γάλακτος, 
6 κουταλιές σούπας μέλι, 
8 μικρά φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 - 6 λεπτά,
Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε σε αυτό τη ζελατίνη αφού τη στύψουμε από το νερό. 
Ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ και ανακατεύουμε μέσα το μέλι και την κρέμα γάλακτος. 
Μετά βάζουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο μία φόρμα που να χωράει ένα λίτρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της πανακότας. 
Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί. 
Σερβίρουμε ξεφορμάροντας σε πιατέλα με μέλι, καρύδια και σταφίδες.