Μυζηθροπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μυζηθροπιτάκια

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζω μισο κιλο ανθοτυρο η μυτζηθρα αναλατη, οτι εχω, 2-3 ημερων, 1 μεγαλο αυγο, μια τσιμπια αλατι, 1 κ.σ. κανελλα, 1 κ.σ ζαχαρη και ανακατευω. 
Πλαθω μπαλακια με ελαφρως βρεγμενα χερια και τα ριχνω σε δισκο με κιτρινο αλευρι. 
Τιναζω το περιττο αλευρι και πλατυνω για να ψηθουν ομοιομορφα. 
Τηγανιζω σε καυτο ελαιολαδο.
Αυξομειωνω τη θερμοκρασια για να μην ανοιξουν. 
Γυριζω προσεχτικα οταν κανουν κρουστα απο τη μερια που ψηνονται.
Τα σερβιρω με μελι και σουσαμι!