Η ωραιότερη τυρόπιτα με κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Βικυς Γκαρλα Σαρλη για Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Η ωραιότερη τυρόπιτα με κρέμα

Είναι τέλεια, αξίζει να τη φτιάξετε!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε την κρέμα:
2,5 φλυτζάνια γάλα,
1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό,
1 κ.σ. βούτυρο,
3 αυγά,
πιπέρι,
αλατάκι
λίγο μοσχοκάρυδο.
Στη φωτιά να δέσει η κρέμα.
Έχω τρίψει φέτα πικάντικη, πάνω από μισό κιλό και ένα τέταρτο ανθότυρο.
Ενσωματώνω με την κρέμα.

Για τα τέσσερα φυλλαράκια θα χρειαστούμε:
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 φλυτζάνι λάδι,
λίγο αλάτι,
3 κ.σ. ξύδι
και νεράκι.

Αφήνουνε το ζυμαράκι να ξεκουραστεί .
Λαδώνουμε το ταψί, δύο φύλλα κάτω, λαδωμένα ένα - ένα, την κρέμα και τα άλλα δύο φύλλα.
Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο νερό και λαδάκι.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, στην πρώτη σχάρα από κάτω.