Νηστίσιμα τσουρεκάκια



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Νηστίσιμα τσουρεκάκια

Πολύ αρωματικά αφρός σκέτος!

Υλικά
250 ml νερό χλιαρό προς ζεστό
24 γρ. νωπή μαγιά
200 γ. ζάχαρη
1 κ.σ. κακουλέ
μία πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μαχλέπι
1/2 κ.γ. μαστίχα
Αν θέλουμε ξύσμα ενός πορτοκαλιού
500 με 600 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις
100 γρ. μαργαρίνη

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ τη μαγιά, 2 κ.σ. ζάχαρη, το νερό και 2 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα καλά.
Το σκεπάζουμε για 15 λεπτά.
Βάζουμε σε άλλο μπολ 2 ποτήρια αλεύρι και πάνω από το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι, ανοίγουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά.
Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι.
Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο μαλακό και ζυμώνουμε.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, βάζουμε τη ζύμη μας και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία και να μην κολλάει.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ και τη βάζουμε μέσα.
Την σκεπάζουμε για 2 ώρες.
Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο 1 εκατοστό πάχος .
Κόβουμε ίσες λωρίδες και αρχίζουμε ανά τρείς λωρίδες και πλέκουμε τα τσουρέκια πλεξούδες .
Δηλαδή από τις πλεξούδες που πλέκω με τρεις λωρίδες βγαίνουν 4 μικρά τσουρεκάκια.
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στο τέλος τα αλείφουμε με γάλα καρύδας, ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Σε μικρό μέγεθος βγαίνουν 50 τσουρεκάκια.