Δροσερό γλυκό ψυγείου



Μια συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παρασκευοπουλου για ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Δροσερό γλυκό ψυγείου

Ένα δροσερό γλυκό που μπαίνει σε τάπερ μεγάλο ή πυρεξ .

Υλικά:
1 κρέμα γάλακτος 500 γραμμαρίων, την πράσινη.
1 ζαχαρουχο γάλα
2 - 2,5 πακέτα μπισκότα σαβουαγιαρ.
1 κούπα του νες καφέ τριμμένο καρύδι.
Σοκολατα τρούφα ή μια κουβερτούρα που θα την τριψουμε.

Σοκολατενιο σιροπι :
2 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
1/3 της κούπας κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη το κακάο κοσκινισμένο βροχηδόν και ανακατεύουμε καλά να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη. 
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ.
Αφήνουμε λίγο να πέσω η θερμοκρασία. 
Παίρνουμε ένα - ένα τα σαβουαγιαρ, τα βουτάμε και από τις δύο πλευρές στο σοκολατένιο σιρόπι και σε ένα τάπερ στρώνουμε 1 σειρά σαβουαγιαρ .
Χτυπάμε τη σαντιγί να αφρατεψει και ριχνουμε σιγά - σιγά το ζαχαρουχο.
Στρώνουμε τη μισή σαντιγί πάνω στα σαβουαγιαρ, πασπαλίζουμε με καρύδι, πασπαλίζουμε με τρούφα και βάζουμε δεύτερη στρώση σαβουαγιαρ αφου τα βουτηξουμε στο σοκολατένιο μείγμα. (Προσοχή να μην στάζουν!!)
Βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνιρουμε με καρύδι και τρούφα.
Βαζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες.
Το δικό μου τάπερ είναι 25×33.