
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΑΡΑΓΛΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Μπελαλίδικο λίγο (λόγω του φύλλου) αλλά πεντανόστιμο και δεν στοιχίζει.
Μου περίσσεψε ένα φυλλαράκι και έκανα και κουρκουμπίνια.
Μου περίσσεψε ένα φυλλαράκι και έκανα και κουρκουμπίνια.
Για τη γέμιση:


3 κούπες τσαγιού καρύδι ή αμύγδαλο τριμμένο
1 κούπα καβουρδισμένο σουσάμι
κανελίτσα
1 κούπα καβουρδισμένο σουσάμι
κανελίτσα
λίγο γαρύφαλλο
2 κ.σ. ζάχαρη
Για το φύλλο:
Για το φύλλο:
700 γρ αλεύρι γ. ο. χ.
5 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ξύδι.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 ποτήρι νερό
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
5 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ξύδι.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 ποτήρι νερό
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Χωρίζουμε σε 12 - 14 μπαλάκια και αφήνουμε μισή ώρα.
Ανοίγουμε με νισεστέ.
Όταν τα τυλίξουμε και τα βάλουμε στο ταψί ρίχνουμε από πάνω 2 κούπες λάδι (το φύλλο δεν το λαδώνουμε).
Σιγοψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο.
Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό με κρύο σιρόπι
Ανοίγουμε με νισεστέ.
Όταν τα τυλίξουμε και τα βάλουμε στο ταψί ρίχνουμε από πάνω 2 κούπες λάδι (το φύλλο δεν το λαδώνουμε).
Σιγοψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο.
Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό με κρύο σιρόπι
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
Βράζουμε για 5 - 6 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε 3 κ.σ. μέλι.


Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου