Μια συνταγή της κυρίας ΓΚΟΛΦΩΣ ΝΙΚΟΛΟΥ για ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Παστίτσιο με υπέροχη πανεύκολη μπεσαμέλ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα ένα πακέτο μακαρόνια χονδρά τα σούρωσα αλλά δεν τα λάδωσα.
Έφτιαξα κανονικά τον κιμά μου με την σάλτσα του χωρίς υγρά.
Έφτιαξα εύκολη μπεσαμέλ ωραιότατη βάζοντας σε ένα κατσαρόλι 1 λίτρο γάλα, μισό φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό, 3 κουταλιές κορν φλάουρ, 2 αυγά, αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο και άναψα το μάτι ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει.
Έφτιαξα κανονικά τον κιμά μου με την σάλτσα του χωρίς υγρά.
Έφτιαξα εύκολη μπεσαμέλ ωραιότατη βάζοντας σε ένα κατσαρόλι 1 λίτρο γάλα, μισό φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό, 3 κουταλιές κορν φλάουρ, 2 αυγά, αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο και άναψα το μάτι ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει.
Μετά έριξα 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακάτεψα λίγο με το σύρμα.
Σε ένα ταψί έριξα ελάχιστο σιμιγδάλι κάτω, μετά τα μακαρόνια, τον κιμά, λίγο τυρί τριμμένο, τα ανακάτεψα με την πιρούνα, έριξα την κρέμα, την έστρωσα ωραία, έβαλα λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.
Σε ένα ταψί έριξα ελάχιστο σιμιγδάλι κάτω, μετά τα μακαρόνια, τον κιμά, λίγο τυρί τριμμένο, τα ανακάτεψα με την πιρούνα, έριξα την κρέμα, την έστρωσα ωραία, έβαλα λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.