Τσιζκέικ μύρτιλο



Μια συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παρασκευοπουλου για ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΥΡΤΥΛΟ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Τσιζκέικ μύρτιλο

Υλικά
1,5 κουτί μπισκότα digestive τριμμένα
100 γραμμάρια Βιτάμ Soft (στο κυπελάκι)
Μισή κούπα καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα (εγώ έβαλα καρύδια)
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος φυτική (εγώ έβαλα αυτή την πράσινη με το χωνάκι KRE TORRE)
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 φάκελο ζελέ ανανά (η συσκευασία έχει 2)
1 βάζο Μαρμελάδα μύρτιλο.

Εκτέλεση: 
Φτιάχνουμε το ζελέ με 1 φλιτζάνι καυτό νερό, 1 φάκελο ζελέ και 1 κουταλιά ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι κρύο νερό. 
Αφήνουμε στην άκρη.
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα καρύδια και μετά προσθέτουμε το Βιτάμ και ζυμώνουμε.
Απλώνουμε σε τσέρκι, στη βάση του οποίου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, και πατάμε με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 3 κουταλιές άχνη να αφρατέψει.
Ρίχνουμε το τυρί κρέμα, χτυπάμε καλά και τέλος προσθέτουμε το ζελέ.
Με το αντικολλητικό χαρτί σπρώχνουμε τη βάση να πάει πάνω στην πιατέλα. 
Βάζουμε το στεφάνι από το τσέρκι και γύρω γύρω εσωτερικά βάζουμε 2 λωρίδες αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες ή όλο το βράδυ. 
Βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι και το χαρτί από τα τοιχώματα και απλώνουμε την μαρμελάδα την οποία έχουμε αδειάσει σε ένα μπολ και ανακατέψει καλά.
(Αυτή η βάση είναι πολύ μαλακή και τρίβεται, δηλαδή κόβετε με το κουτάλι. Δεν υπάρχει χειρότερο από ένα τσιζ κέικ που είναι η βάση του πέτρα.)