Σύκο γλυκό του κουταλιού



ΣΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Με σύκα από την υπέροχη συκιά της πεθεράς μου

2 κιλά σύκα
2 κιλά ζάχαρη
6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
γαρύφαλλα
το χυμό ενός λεμονιού

Πλένουμε και καθαρίζουμε από το κοτσάνι το κάθε σύκο.
Τρυπάμε το κάθε σύκο με οδοντογλυφίδα σε τρεις μεριές.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια το σουρώνουμε και τοποθετούμε στο κάθε ένα σύκο γαρύφαλλο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσει 5 λεπτά και τα ρίχνουμε μέσα.
Μόλις ρίξουμε τα σύκα πέφτει η θερμοκρασία οπότε μετράμε 10 λεπτά από την ώρα που αρχίζει να βράζει ξαφρίζοντάς τα.
Τα κατεβάζουμε και αφήνουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για όλη τη νύχτα.
Την επόμενη το δένουμε ρίχνοντας και το λεμόνι.
Επειδή δεν γνωρίζω τι σύκα θα μαζέψετε εάν θέλετε τοποθετήστε τα λίγες ώρες σε χυμό λεμονιού.