Κις Λορέν



Μια συνταγή της κυρίας Litsa Mouta για ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κις Λορέν

Για τη ζύμη (πατ μπριζέ) 
250 γρ. βούτυρο 
400 γρ. αλεύρι 
1 κουταλάκι αλάτι 
2 κρόκους 
1 κουταλιά νερό

Γέμιση 
Τσιγαρίζουμε μπέικον, κρεμμύδια, πιπεριά Φλωρίνης, πράσο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ρουαγιάλ.
Χτυπάμε 3 αυγά, 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 250 γρ. γάλα, τριμμένα τυριά μια χούφτα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. 
Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί και στα πλαϊνά, την τρυπάνε να μην φουσκώσει και την ψήνουμε στους 170 μέχρι να πάρει χρώμα. 
Όταν κρυώσει στρώνουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε και την ρουαγιάλ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς.