
Το κάτι άλλο!
Υλικά
Για το σιρόπι
2 κούπες του νερού νερό .
2 κούπες του νερού ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας.
1 κούπα χλιαρό γάλα
3 κούπες αλεύρι.
1 φακελάκι μαγιά ξερή .
2 κουταλάκια του γλ. ζάχαρη
1 κουτάλι του γλ. αλάτι.
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
Το αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο.
Έχουμε έτοιμο το σιρόπι κρύο και ρίχνουμε τους λουκουμάδες ζεστούς στο κρύο σιρόπι.
2 κούπες του νερού νερό .
2 κούπες του νερού ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας.
Για το χυλό
1 κούπα του του νεσκαφέ νερό χλιαρό1 κούπα χλιαρό γάλα
3 κούπες αλεύρι.
1 φακελάκι μαγιά ξερή .
2 κουταλάκια του γλ. ζάχαρη
1 κουτάλι του γλ. αλάτι.
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και το γάλα και σιγά - σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.Το αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο.
Έχουμε έτοιμο το σιρόπι κρύο και ρίχνουμε τους λουκουμάδες ζεστούς στο κρύο σιρόπι.
Από πάνω ρίχνουμε και μέλι αν θέλουμε.
Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Στεργιου, συνταγή Μαρια Μιχου