
Πεντανόστιμο.....λιώνει στο στόμα!
Υλικά
- 1 κιλό κρέας χοιρινό σε κομμάτια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βαλσάμικο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ( φρέσκο)
- 2 κ.σ. νερό
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Λίγο κουρκουμά
- Λίγο δενδρολίβανο
- Λίγο πάπρικα γλυκιά
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Όλα τα υπόλοιπα υλικά τα ανακατεύουμε μαζί σε ένα μπολ και περιχύνουμε το κρέας.
- Ρίχνουμε και το σκόρδο σε διάφορα σημεία.
- Ψήνουμε για δυο ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά κατά διαστήματα ανακατεύουμε το κρέας.
- Βράζουμε σε νερό 500 γρ. κριθαράκι για 10 - 15 λεπτά με αλατάκι, πιπεράκι, σαλτσούλα και λίγο λαδάκι.