Χαλβάς Βεζούβιος (Συνταγή + Βίντεο)

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΛΑΒΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ---> Μια συνταγή από το κανάλι στο Youtube Maria's Pastry Ideas


Χαλβάς Βεζούβιος

Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς με λάβα σοκολάτας στο εσωτερικό του και φουντούκια!

Υλικά:
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ κουβερτούρα υγείας
100 γρ μαργαρίνη
χοντροκομμένα φουντούκια
50 γρ λιωμένη κουβερτούρα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σπορέλαιο με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει χρυσό καφέ το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μετά το νερό προσεκτικά λίγο λίγο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μίγμα.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη στα μικροκύματα.
Μεταφέρουμε τα 2/3 του χαλβά στην ειδική φόρμα κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο για να βάλουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
Καλύπτουμε τη σοκολάτα με τον υπόλοιπο χαλβά και πιέζουμε ελαφρώς μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και να γίνει ίσια και ομοιόμορφη.
Αφήνουμε τον χαλβά στην φόρμα να κρυώσει για 4-6 ώρες.
Ξεφορμάρουμε τον χαλβά αναποδογυρίζοντας προσεκτικά τη φόρμα και τοποθετούμε σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα την κορυφή και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί