Νηστίσιμο κέικ λεμονιού με μπλούμπερις (Συνταγή + Βίντεο)

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΙΣ

Μοσχομυριστό, αφράτο και πανεύκολο

Υλικά για το κέικ:
60 ml χυμός λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
180 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού
1/2 κ.γ. αλάτι
125 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
180 ml γάλα αμυγδάλου
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. φρέσκα μπλούμπερις
2 κ.σ. κορν φλάουρ

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτω το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα λεμονιού και το αλάτι και ανακατεύω.
Προσθέτω τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύω.
Στη συνέχεια προσθέτω το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύω.
Τέλος προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά.
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύω τα μπλούμπερις με 2 κ.σ. κορν φλάουρ και τα ρίχνω στο μίγμα. Ανακατεύω προσεκτικά και μεταφέρω το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ με βουτυρωμένη λαδόκολλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά.

Υλικά για το γλάσο λεμονιού:
125 γρ άχνη ζάχαρη
6-7 σταγόνες χυμός λεμονιού
λίγο κίτρινο τζελ χρώμα ζαχ/κής

Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αποκτήσω ένα πηχτό γλάσο λεμονιού.

Για τη διακόσμηση:
Περιχύνω το κέικ με το γλάσο λεμονιού και γαρνίρω το κέικ με φρέσκα μπλούμπερις.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί