Σπιτικό ψωμί



ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ


Υλικά
600 γρ αλεύρι για ψωμί,
370 ml χλιαρό νερό,
25 γρ μαγιά νωπή,
1 κ.σ. ζάχαρη,
30 ml ελαιόλαδο,
1 και 1/2 κ.γ αλάτι..

Εκτέλεση
Βάζουμε στη λεκάνη μας το αλεύρι και ανοίγουμε λακουβίτσα.
Ρίχνουμε το αλάτι πάνω στο αλεύρι.
Μέσα στην λακουβιτσα ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το νερό σιγα - σιγα και ανακατεύουμε την μαγιά να λιώσει με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε και το λάδι.
Ζυμωνουμε σε ζύμη αφρατη, λεία.
Λαδωνουμε ένα μπολ με 1 κ.σ. ελαιολαδο και βάζουμε την ζύμη μέσα.
Την αλοιφουμε με 1 κ.σ. ελαιολαδο.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Βάζουμε την ζύμη απαλά πάνω στον πάγκο και την κόβουμε σε 3 ίσα κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπάλες και τα βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Στην συνέχεια κάθε μπάλα την βάζουμε στον πάγκο και με λαδωμένα χέρια ελαφρώς την ανοίγουμε ένα φύλλο ίσα με ένα πιάτο κανονικό.
Από την άκρη του φύλλο το κλείνουμε ρολαροντας.
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε απαλά με το πινέλο με νερό.
Με το μαχαίρι απαλά κάνουμε σχισμές και ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι στο καθένα.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν.
Εμένα μου πήραν 30 λεπτά οπότε ανάλογα τον φούρνο του καθενός.