Παγωτό με δύο υλικά σε 5 λεπτά



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΜΩΣΑΪΚΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παγωτό με δύο υλικά σε 5 λεπτά

Πανεύκολα σπιτικό παγωτό με βελούδινη υφή μόνο με δύο υλικά, χωρίς παγωτομηχανή σε 5 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά, (ΠΡΟΣΟΧΗ να είναι κρύα) με το μίξερ να γίνει σαν γιαούρτι και ρίχνουμε 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα λίγο - λίγο.
Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα σκεύος κατάλληλο για την κατάψυξη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον 6 ώρες. 
Όταν σερβίρουμε το αφήνουμε 5 λεπτά έξω από το ψυγείο.
Είναι πολύ γευστικό και έτσι, αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε ό,τι θέλουμε, ξηρούς καρπούς, σιρόπι σοκολάτα και καραμέλα.
Σήμερα εγώ έβαλα καραμελωμένα κάσιους. 
Ψήνουμε τα κάσιους για 2 - 3 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. 
Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε στο τηγάνι 3 κ.σ. ζάχαρη με 1 κ.σ. νερό και το αφήνουμε να γίνει καραμέλα.
Μετά ρίχνουμε τα ψημένα κάσιους, ανακατεύοντας 1 λεπτό και το αδειάσουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί να κρυώσει. 
Μόλις κρυώσει το σπάμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο μούλτι να κοπεί σε χοντροκομμένα κομμάτια.