Εκμέκ κανταΐφι



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Εκμέκ κανταΐφι

ΨΗΜΕΝΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ!!!ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΝΤΑΙΦΙ
500 γραμμάρια κανταΐφι,
300 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο

Βουτυρώνουμε με τα 50 γρ. το ταψί το ρηχό της κουζίνας μου.
Τοποθετουμε μεσα το κανταΐφι και το ανοιγουμε παρα πολυ καλα.
Ριχνουμε πανω του λιωμενο χλιαρο το βουτυρο (250 γρ) και το ανακατευουμε με τα χερια καλα.
Θελουμε να μουσκευτει καλα ολο.
Το ισιωνουμε καλα και το τοποθετουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους να.κοκκινησει καλα, οχι να καει.
Το βγαζουμε και το αφηνουμε ολη νυχτα.
Την επομενη εαν δεν θελουμε να λερωσουμε τα χερια μας βαζουμε πλαστικα γαντια.
Παιρνουμε το κανταιφι και το τοποθετουμε στο ταπερ η στο ταψι μας (νουμερο 30).
Το ανακατευουμε και το ισιωνουμε.
Το αφηνουμε στην ακρη.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη για 5 λεπτα απο την ωρα που αρχιζει ο βρασμος.
Στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε 1 λεμονι το χυμο του.
Το κατεβαζουμε απο την εστια και το αφηνουμε 10 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου.
Στην συνεχεια σιροπιαζουμε το κανταιφι με κουταλα σιγα - σιγα.

ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 1 κιλο γαλα με 125 γρ. ζαχαρη να ζεσταθει.
Ριχνουμε μεσα 4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ με 2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι αφου προηγουμενως τα εχουμε διαλυσει σε λιγο απο το ζεστο γαλα.
Ανακατευουμε και οταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανιλια, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Οταν κρυωσει πολυ καλα την αφρατευουμε με το μιξερ και βαζουμε μεσα 1 κουπα χτυπημενη σαντιγί.
Ανακατευουμε απαλα με μαριζ και την τοποθετουμε πανω στο κρυο κανταΐφι.

ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με.2 κουπες αχνη ζαχαρη, 2 κουταλιες της σουπας γαλα φρεσκο.
Την τοποθετουμε πανω στην κρεμα.