Φράουλα γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φράουλα γλυκό του κουταλιού

Υλικά
500 γρ φράουλες
500 γρ ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
1/2 ποτήρι νερό

Βάζω σε ένα τάπερ στρώσεις τις φράουλες με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
Κλείνω και αφήνω όλο το βράδυ στο ψυγείο να βγάλουν το ζουμί τους.
Την άλλη μέρα τις βάζω στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμάκι που έβγαλαν και το μισό ποτήρι νερό να πάρουν μια βράση 2 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και βράζω το σιρόπι βγάζοντας τον αφρό που σχηματίζεται.
Όταν αρχίσει να δένει το σιρόπι 7 - 8 λεπτά, ξαναβάζω τις φράουλες μέσα και αφήνω να δέσουν όλα μαζί κουνώντας την κατσαρόλα.
Δεν ανακατεύω για να μην διαλυθούν οι φράουλες 2 - 3 λεπτά ακόμα.
Βάζω σε αποστειρωμένο βάζο, κλείνω το καπάκι και γυρνάω ανάποδα. 
Αφήνω όλο το βράδυ έτσι να κρυώσει.