Ανοιξιάτικο αρνάκι με αγκινάρες και κολοκυθάκια αυγολέμονο



Μια συνταγή της κυρίας Ξένιας Δάρρα για ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ανοιξιάτικο αρνάκι με αγκινάρες και κολοκυθάκια αυγολέμονο

Είπα να φτιάξω ένα ανοιξιάτικο φαγητό που έφτιαχνε η πεθερά μου.

Υλικά:
2 κιλά αρνάκι σπάλα
10 κρεμμυδάκια φρέσκα,
10 αγκινάρες,
1/2 κιλό κολοκυθάκια μικρά,
μάραθο,
ελαιόλαδο,
αλάτι, 
πιπέρι,
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό

Εκτέλεση:
Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα, ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, το βγάζουμε έπειτα και το βάζουμε σε πιατέλα.
Στο ίδιο λάδι, τσιγαρίζουμε ελαφριά της αγκινάρες, και τα κολοκυθάκια.
Τα βάζουμε σε μια δεύτερη πιατέλα, χύνουμε το λάδι και βάζουμε καινούργιο.
Εκεί βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα όλα και λίγο από το πράσινο φύλλο τους, μετά βάζουμε το κρέας, αλατοπίπερο και το σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά βάζουμε το μάραθο και ένα ποτήρι νερό (για τη χύτρα).
Βράζουμε το αρνί για 15' με 20' στην χύτρα.
Έπειτα βάζουμε τα κολοκυθάκια και τις αγκινάρες, στα μεσοδιαστήματα, χωρίς να ανακατεύουμε, μετά το βράζουμε για αλλά 10' και στο τέλος το αυγοκόβουμε.
Συνοδεύεται καταπληκτικά με άσπρο κρασί μοσχοφίλερο.