Δίχρωμο παγωτό σάντουιτς βανίλια - σοκολάτα



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Kalantzi για ΔΙΧΡΩΜΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δίχρωμο παγωτό σάντουιτς βανίλια - σοκολάτα

Είναι καταπληκτικό το παγωτό σάντουιτς και ένα υπέροχο κέρασμα είτε σε γιορτή είτε όχι.

Υλικά βασικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
1 κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο
1 κουτί κρέμα στο μεταλλικό κουτάκι (MORFAT ή ERMOL ή Creme Γιώτης κτλ.) παγωμένη
1-2 πακέτα πτι μπερ (αναλόγως το σκεύος)

Αν θέλουμε με γεύση ΒΑΝΙΛΙΑ στο μείγμα βάζουμε και:
2 βανιλίνες

Αν θέλουμε με γεύση ΣΟΚΟΛΑΤΑ στο μείγμα βάζουμε και:
1 κ.σ. σκόνη
3-5 κ.σ. Μερέντα/πραλίνα

Αν θέλουμε γεύση ανάμεικτη (να κάνει νερά διχρωμίας ή να είναι η μία στρώση βανίλιας και η άλλη σοκολάτας) τότε αφού μοιράσουμε το μείγμα στα δύο, στη βανίλια βάζουμε βανιλίνη και στη σοκολάτα το κακάο και τη μερέντα.

Εκτέλεση:
Σ' ένα ταψί ή πυρέξ ή τάπερ μεσαίου μεγέθους στρώνουμε τα μπισκότα πτι μπερ, με την καλή πλευρά προς τα κάτω. 
(Αν θέλουμε λεπτή στρώση παγωτού τότε επιλέγουμε μεγαλύτερο ταψί ή πυρέξ κλπ. 
Αν θέλουμε το παγωτό σάντουιτς να έχει πάχος επιλέγουμε μικρότερο ταψί.)
Αφού τα στρώσουμε τα μπισκότα χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα στο μεταλλικό κουτί τουλάχιστον 6' αφού την είχαμε 2-3 ώρες ψυγείο (όπως και το ζαχαρούχο, καθώς και το εβαπορέ και αυτά στο ψυγείο ίδιες ώρες).
 Εν συνεχεία ρίχνουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα δύο λεπτά να ενσωματωθεί το μείγμα. 
Έπειτα και το εβαπορέ. 
Το αποτέλεσμα δε το θέλουμε ούτε υπερβολικά σφικτό ούτε και νερουλό.
Αν θέλουμε παγωτό σάντουιτς μόνο βανίλια τότε στο τέλος ρίχνουμε τη βανιλίνη και χτυπάμε με το μίξερ για δευτερόλεπτα.
Αν θέλουμε παγωτό σοκολάτα στο τέλος ρίχνουμε τη σκόνη κακάο και τη μερέντα και χτυπάμε για δευτερόλεπτα ή ενσωματώνουμε με τη μαρίζ.
Εγώ εδώ το μοίρασα το μείγμα (τα τρία πρώτα υλικά που χτύπησα με μίξερ).
Έκανα μισό βανίλια, όπου έριξα μέσα τη βανιλίνη και σιρόπι βύσσινο μαζί με γλυκό κουταλιού βύσσινο. 
Το πιο βαρύ υλικό το βύσσινο γλυκό κουταλιού - όχι το σιρόπι - καλό είναι να το βάζουμε όταν έχει αρχίσει να πήζει το γλυκό κατάψυξη, για να μην κάτσει στον πάτο. 
Αυτό ισχύει για τα βαριά υλικά όταν το παγωτό σάντουιτς το θέλουμε χοντρό και όχι λεπτό. 
Εγώ παρόλο που το ήθελα χοντρό τα έβαλα εξαρχής, γιατί δε θα βρισκόμουν σπίτι για να περιμένω πότε θα φτάσει το παγωτό στη μισή ψύξη, προκειμένου να έριχνα το γλυκό κουταλιού βύσσινο και κάποια άλλα προαιρετικά υλικά, που θα διαβάσετε παρακάτω, όπως γεμιστά μπισκότα, σπασμένα πτι μπερ και καραμελωμένο φιστίκι.
Το υπόλοιπο μισό που το έκανα σοκολάτα έριξα κακάο σκόνη, Μερέντα και τρούφα που είχε περισσέψει από άλλο γλυκό.
Στο ταψάκι με τα μπισκότα που είχαμε στρώσει ρίχνουμε το μισό βανίλια (ενδιάμεσα έσπασα μερικά μπισκότα πτι μπερ, και μερικά γεμιστά μπισκότα που είχα και καραμελωμένο φιστίκι και τα έριξα και αυτά μέσα. Αυτά τα υλικά όπως έγραψα πριν έπρεπε να τα βάλω στη μέση ψύξης παγωτού, θα το κάνω όμως την επόμενη φορά) και ρίχνουμε και το μισό μείγμα σοκολάτα και μ' ένα πιρούνι απαλά δημιουργούμε νερά (διχρωμία/μαρμπρέ), με προσοχή να μην σπάσουμε τα μπισκότα. (βλ.1ο σχόλιο φωτογραφία κολάζ)
Στη συνέχεια στρώνουμε μπισκότα πτι μπερ, τόσα όσα στην αρχή και η καλή τους πλευρά να είναι προς τα πάνω.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη και όταν παγώσει το κόβουμε στο σχήμα του μπισκότου και βγαίνει σαν σάντουιτς. (Μπορούμε διάφανη μεμβράνη να βάλουμε εξαρχής στον πάτο του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε και μετά να στρώσουμε τα μπισκότα και όλες τις υπόλοιπες ενέργειες, με την προϋπόθεση να υπολογίσουμε η μεμβράνη να είναι τόση ώστε να σκεπάσει όλο το παγωτό.)