Πάστες μελισσούλες



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Στεργιου για ΠΑΣΤΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πάστες μελισσούλες

Κέικ
300 γρ ζάχαρη
400 γρ αλεύρι
80 γρ κακάο
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
500 γρ χυμό ροδάκινο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι

Χτυπάμε σαν το κέικ και το ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Κρέμα πατισερί

1 λίτρο γάλα
5 κουταλιές σουπ κορν φλαουρ
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια

Όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας και όσο είναι ζεστή η κρέμα ρίχνουμε 100 γρ βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε 1 κούπα σαντιγί μέσα στην κρέμα και το στρώνουμε πάνω στο κρύο κέικ.
Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε 500 γρ, μαρμελάδα ροδάκινο με 1 φλιτζάνι του καφέ νερό να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε αφού έχουμε μαλακώσει 10 γρ ζελατίνα μέσα στη μαρμελάδα και τη στρώνουμε πάνω στην κρέμα.
Στο ψυγείο για 2 ώρες και τη διακοσμούμε με κομπόστα ροδάκινο.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.