Πένες με γαρίδες και σολομό



Μια συνταγή της κυρίας Nancy Michalakou για ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγές

Πένες με γαρίδες και σολομό

Υλικά
500 γρ. πέννες
100 γρ. καπνιστό σολομό, σε φέτες κομμένες σε τετραγωνάκια
250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζανάκι (50 ml) βότκα η 1 ποτήρι μικρό λευκό κρασί
80 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
150 γρ. Φρέσκο τυρί
ελαιόλαδο
Φύλλα βασιλικού
Ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε βραστό αλατισμένο νερό βραζουμε τις πέννες μας al dente (περίπου 13 λεπτά). Αδειάζουμε το νερό (κρατάμε μια κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας).
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε μέσα τα κομματάκια κρεμμυδιού.
Όταν μαλακώσει προσθέτουμε τις γαρίδες, ψήνουμε για 3-4 περίπου λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τη βότκα ή το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί περίπου στο μισό.
Ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια, τον κύβο λαχανικών και την κρέμα.
Μόλις δέσει λίγο η σάλτσα ρίχνουμε τις πένες, το βούτυρο και στο τέλος την φρέσκια κρέμα τυριού και τα κομμάτια σολομού.
Το αφήνουμε 2 με 3 λεπτά και προσθέτουμε το βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού.