
ΑΦΡΑΤΑ ΠΕΪΝΙΡΛΙ
Υλικά
Για τη ζύμη- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1⅓ κούπας φρέσκο γάλα στους 40°C
- 60 γραμ. μαγιά νωπή ή 2 φακ. ξερή
- ½ - 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Για τη γέμιση



- 2 κούπες γκούντα τριμμένη
- 2 κούπες κασέρι τριμμένο
- 2 κούπες κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 6 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
- 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
- μαργαρίνη για επικάλυψη
Εκτέλεση
- Σ' ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.
- Ρίχνουμε 3 κουταλιές αλεύρι και κάνουμε ένα χυλό.
- Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε 15' να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, στο χυλό με τη μαγιά και τα ζυμώνουμε, σε ζύμη απαλή και ελαστική.
- Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, εγώ έκανα 9 μέτρια πεϊνιρλί, και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστούν.
- Έπειτα τα έκανα βαρκούλες και τα γέμισα με την γέμιση.
- Ψήνουμε στους 190 αέρα για 20 λεπτάκια και έπειτα αφού τα βγάλουμε τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.



Δημιουργός συνταγής: Marina Moisiadou