Σπιτικά ραβιόλια με σπανάκι και τυρί κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Μαρίνας Κούτρα για ΣΠΙΤΙΚΑ ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπιτικά ραβιόλια με σπανάκι και τυρί κρέμα

Η γεύση τους θα σας καταπλήξει!

ΖΥΜΗ
300 γρ. αλεύρι
2 αυγά
λίγο αλάτι

Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι, ρίχνουμε τα αυγά και ξεκινάμε το ζύμωμα να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

ΓΈΜΙΣΗ..
500 γρ. σπανάκι
1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 
250 γρ. τυρί κρέμα
2 - 3 φύλλα φασκόμηλο
 
Βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το σπανάκι μέχρι να μαραθεί να μαλακώσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το τυρί να ανακατευτεί πολύ καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο σε μακρόστενα κομμάτια, όχι πολύ λεπτό.
Βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στη μακρόστενη πλευρά σε απόσταση μεταξύ τους, βρέχουμε τις άκρες και το σκεπάζουμε να κολλήσουν.
Κόβουμε σε τετραγωνάκια.
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Όταν ανέβουν πάνω είναι έτοιμα.
Στο τηγάνι ρίχνουμε μια κ.σ. βούτυρο και τα φύλλα του φασκόμηλου.
Βάζουμε μέσα τα ραβιόλια και 1 κουτάλα από το νερό που τα βράσαμε.
Μόλις δέσει λίγο η σάλτσα τα σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.