Μπαμπαδάκια



Μια συνταγή της κυρίας Theodwra Kermeniwth για ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπαμπαδάκια

Βγαίνουν πολύ ζουμερά!

Υλικά
5 αβγά
1,5 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 φλ. του καφέ κονιάκ

Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν, το ξύσμα και το κονιάκ
Ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε στις θήκες των μάφινς. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Υλικά για σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού

Βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά κι ρίχνουμε στο τέλος το χυμό. 

Σιροπιάζουμε στο καυτό σιρόπι τα κρύα Μπαμπαδάκια πολύ καλά κι από τις δύο πλευρές. 
Μόλις κρυώσουν καλά, κόβουμε στη μέση κι γεμίζουμε σαντιγί μέσα κι από πάνω. 
Στολίζουμε με κερασάκι γλασέ προαιρετικά!!
Ξέχασα να τα γυαλίσω από έξω με μαρμελάδα! Βάλτε σε ένα μπολάκι μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο, αραιώστε με λίγο νερό και με το πινέλο περάστε την επιφάνεια για να γυαλίσει!!