
Υλικά
- 4 μεγάλους κολιούς
- 4 μέτριες ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 4 κρεμμύδια σε φετούλες
- 3 καρότα σε φετάκια
- Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 - 4 σκελίδες σε φετάκια
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κύμινο
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα ταψί τις ντομάτες τριμμένες, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το μαϊντανό, το σκορδάκι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
- Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί, τοποθετούμε τα ψάρια, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
- Κατόπιν ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει χρωματάκι για άλλα 10 λεπτά περίπου.
- Αν χρειαστεί νεράκι προσθέτουμε λίγο.
- Επίσης αν είναι δυνατός ο φούρνος σας κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο 200 με 180.
- Όποιος θέλει μπορεί να βάλει και πατατούλες στο ταψί ή μπορεί να το συνοδεύσει με τηγανητές.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki