Μία κούπα καλαμποκέλαιο χτυπάμε με ενάμιση κούπα ζάχαρη καλά με μίξερ.
Μετά ένα - ένα 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε να αφρατέψει.
Ρίχνουμε 1 κουτί γάλα εβαπορέ (το μεγάλο), μια βανίλια, λίγο αλάτι, ανακατεύουμε ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ μέσα σε 550 - 570 γρ. αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένη και ρίχνουμε εναλλάξ με μία κούπα χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα.
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μαρίζ.
Εγώ έβαλα 3 κ.σ. κακάο μέσα σε 1/3 ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα, για περίπου μια ώρα μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί!
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!