Στήθος κοτόπουλου με χρωματιστές πιπεριές και ρύζι μπασμάτι



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Στήθος κοτόπουλου με χρωματιστές πιπεριές και ρύζι μπασμάτι


Υλικά
1 στήθος κοτόπουλου
1 κίτρινη πιπεριά
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
200 γρ κρέμα γάλακτος 12% λιπαρά
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλου με το ελαιόλαδο να ροδίσει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί ρίχνουμε αλατοπίπερο, νεράκι ίσα με το κρέας και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να δέσει, κουνώντας τη κατσαρόλα πάνω στην εστία.
Βράζουμε το ρύζι μπασμάτι 1 ρύζι προς 2 νερό ή ζωμό λαχανικών λίγο αλάτι, για 10 λεπτά περίπου και σερβίρουμε αμέσως.