
Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 12% λιπαρά
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλου με το ελαιόλαδο να ροδίσει.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί ρίχνουμε αλατοπίπερο, νεράκι ίσα με το κρέας και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
- Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να δέσει, κουνώντας τη κατσαρόλα πάνω στην εστία.
- Βράζουμε το ρύζι μπασμάτι 1 ρύζι προς 2 νερό ή ζωμό λαχανικών λίγο αλάτι, για 10 λεπτά περίπου και σερβίρουμε αμέσως.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki