Πιπεριές γεμιστές με μπέικον λιαστή ντομάτα και πέστο βασιλικού



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πιπεριές γεμιστές με μπέικον, λιαστή ντομάτα και πέστο βασιλικού

Υλικά για 10 πιπεριές ανοιχτοπράσινες
10 φέτες μπέικον
5 φέτες σαλάμι αέρος
10 λιαστές ντομάτες
κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. πέστο βασιλικού
1 κομμάτι τυρί τσένταρ τριμμένο στο λεπτό τρίφτη

Εκτέλεση
Σε αλατόνερο βάζετε τις πιπεριές να πάρουν μία βράση.
Μόλις κρυώσουν τις κόβετε στη μέση και βγάζετε τα σπόρια.
Αφήνετε τα κοτσανάκια τους επάνω.
Σε ένα βαθύ σκεύος ψιλοκόβετε τα αλλαντικά με τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο σκεύος τρίβετε το τυρί και ανακατεύετε με το πέστο βασιλικού.
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και γεμίζετε με αυτό τις πιπεριές.
Τοποθετείτε στη σειρά σε ταψί και ρίχνετε από λίγη κρέμα γάλακτος στην κάθε πιπεριά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές και να ροδίσουν καλά.