Καλοκαιρινά γιουβαρλάκια με φρέσκια ντομάτα



ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ


Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια στο μούλτι χοντροκομμένα
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό
1,5 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο λάδι, αλάτι πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά τα υλικά και βάζουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
Πλάθουμε μπαλάκια σε μια πιατέλα.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι κ σοτάρουμε ελαφρά ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε μια κουταλιά πελτέ, τον γυρίζουμε για λίγο να ψηθεί και μετά ρίχνουμε χυμό φρέσκιας ντομάτας, λίγη ζάχαρη και βραστό νερό.
Αφήνουμε να βράσει για λίγο και ρίχνουμε τα μπαλάκια κιμά.
Σιγοβράζει το φαγητό και μένει με μια ωραία δεμένη σάλτσα.
Τέλος πιπέρι και αν θέλουμε και λίγη πάπρικα.
Αν θέλουμε να το απογειώσουμε σερβίρουμε και με λίγες τηγανητές πατάτες.


Credits:
Μαίρη Ηλιοπούλου