
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τα ρεβίθια τα έχουμε βάλει στο νερό από το βράδυ και τα βράζουμε για μισή ώρα.
- Τσιγαρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μισή πιπεριά κόκκινη, 1 σκελίδα σκόρδο και ένα μεγάλο καρότο.
- Σβήνουμε με κόκκινο ξηρό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, 2 φύλλα δάφνης και 2 ποτήρια νερό.
- Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα πυρέξ ή γάστρα και ψήνουμε για 2 ώρες προσθέτοντας νεράκι όταν χρειάζεται.
Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Γκιαούρη