Μοσχαράκι με ρεβίθια στο φούρνο



Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Γκιαούρη‎ για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχαράκι με ρεβίθια στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ρεβίθια τα έχουμε βάλει στο νερό από το βράδυ και τα βράζουμε για μισή ώρα.
Τσιγαρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μισή πιπεριά κόκκινη, 1 σκελίδα σκόρδο και ένα μεγάλο καρότο.
Σβήνουμε με κόκκινο ξηρό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, 2 φύλλα δάφνης και 2 ποτήρια νερό.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα πυρέξ ή γάστρα και ψήνουμε για 2 ώρες προσθέτοντας νεράκι όταν χρειάζεται.