Ραβανί πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας Κυριακής Νικολακοπούλου για ΡΑΒΑΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ραβανι πορτοκαλίου

Τα υλικά μας τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι (250ml)

1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
1 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι γιαούρτι
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Χτυπάμε σε δυνατή τα αυγά με τη ζάχαρη.
Μόλις ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε το γιαούρτι και το σπορέλαιο.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο28.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθεί αφήνουμε το γλυκό για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ρίχνουμε 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού που έχουμε σουρώσει, σιγά - σιγά.

Για το σιρόπι βράζουμε για 5 λεπτά:
3 ποτήρια νερό, 
3 ποτήρια ζάχαρη 
και μισό λεμόνι

Αφήνουμε 10 λεπτά και σιροπιάζουμε σιγά - σιγά και λίγο - λίγο, να τραβάει και μετά ρίχνουμε πάλι.