Κοχύλια με κιμά και σάλτσα ντομάτας



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Στεργιου για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοχύλια με κιμά και σάλτσα ντομάτας

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο..
2 κρεμμύδια
2 ώριμες ντομάτας
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο..
1 κουταλιά σάλτσα πελτέ.
σκορδάκι (προαιρετικά)
αλάτι 
πιπέρι.

Για την σάλτσα.
3 ντομάτες ώριμες .
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό
1 κουταλιά πελτέ
λίγη ζάχαρη
αλάτι 
πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρόνια ΜΟΝΟ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ σε αλατισμένο νερό και λίγο λάδι.
Τα σουρώνουμε, γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό και λίγο λάδι και αφήνουμε τα μακαρόνια στο κρύο νερό.
Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε τον κιμά με τα παραπάνω υλικά και γεμίζουμε τα κοχύλια με το κουταλάκι του γλυκού.
Ετοιμάζουμε και τη σάλτσα ντομάτας, την στρώνουμε στην ταψάκι και από πάνω αραδιάζουμε τα γεμισμένα κοχύλια.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά.
Σερβίρουμε με τυριά τριμμένα.
Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και κρέμα μπεσαμέλ την οποία τοποθετούμε από πάνω.
Στην φωτογραφία είναι πριν τα βάλουμε στο φούρνο.