Καρπούζι γλυκό του κουταλιού



ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΆ
1300 καρπούζι φλούδες
1300 ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 ξυλάκια κανέλα
1 σφηνάκι ανθόνερο
αμύγδαλα
2 μεγάλα λεμονιά τον χυμό του

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και κόβετε σε χοντρά κομμάτια φλούδες από καρπούζι με λίγο από το φαγητό του.
Τις βάζετε σε ένα μπολ, στύβετε τα δύο λεμόνια, βάζετε νερό να τα σκεπάζει και το αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες δηλαδή για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα κρατάτε 2 κούπες από το ζωμό τους, πετάτε το υπόλοιπο, βάζετε τη ζάχαρη και αφήνετε πάλι για 12 ώρες στο ψυγείο. ..
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις 2 κανέλες και αφού θα έχετε βγάλει το καρπούζι από το μπολ θα βράσετε το σιρόπι για 15 λεπτά ή θα το δείτε με το μάτι μέχρι να κατέβει αρκετά κάτω από την κατσαρόλα.
Ρίχνετε το καρπούζι μέσα και βράζετε μόνο για 15 με 20 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το καρπούζι να τραβήξει τα υγρά από το σιρόπι και να κρυώσει καλά.
Στη συνέχεια βγάζετε το καρπούζι από το σιρόπι, το βάζετε πάλι στη φωτιά και αφήνετε να βράσει αρκετά έως να δέσει το σιρόπι.
Ρίχνετε το καρπούζι μέσα μαζί με τα αμύγδαλα και το ανθόνερο και αφήνετε να πάρει μία βράση.
Αποσύρετε από τη φωτιά.
Αποστειρώνετε βάζα και φυλάσσετε το γλυκό στο ψυγείο! 
Τα ξυλάκια από τις κανέλες τα κλείνουμε στα βάζα μας!


Credits:
Gogo Samiou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Καρπούζι γλυκό του κουταλιού