
Αγαπάτε την καρύδα όπως εγώ;
ότε αυτά τα ινδοκάρυδα θα σας ενθουσιάσουν..
220 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Μια τσιμπιά αλάτι
300 γρ. ινδοκάρυδο
150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
κερασάκια
Υλικά:
4 ασπράδια220 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Μια τσιμπιά αλάτι
300 γρ. ινδοκάρυδο
150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
κερασάκια
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα ασπραδια να γινουν σαν γιαουρτι.Σταδιακα ριχνουμε τη ζαχαρη συνεχιζοντας το χτυπημα.
Προσθετουμε το αλατι και τις βανίλιες.
Το μειγμα μας γυαλίζει.
Ριχνουμε το ινδοκαρυδο και ανακατευουμε με μια μαριζ .
Παιρνουμε το εξαρτημα που βγαζουμε το παγωτο σε μπαλα ή εαν εχετε ενα μικρο μπολακι στρογγυλό, εφαρμοζουμε λιγη μεβρανη ωστε να μπορουμε να βγαλουμε ευκολα τα μπαλακια .
Προσθετουμε το αλατι και τις βανίλιες.
Το μειγμα μας γυαλίζει.
Ριχνουμε το ινδοκαρυδο και ανακατευουμε με μια μαριζ .
Παιρνουμε το εξαρτημα που βγαζουμε το παγωτο σε μπαλα ή εαν εχετε ενα μικρο μπολακι στρογγυλό, εφαρμοζουμε λιγη μεβρανη ωστε να μπορουμε να βγαλουμε ευκολα τα μπαλακια .
Γεμιζουμε με ινδοκαρυδο, παταμε καλα και με την μεμβρανη βγαζουμε τις μπαλιτσες.
Τις βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, στον αερα, στους 160 βαθμους για περιπου 20 λεπτα μεχρι να ροδισουν.
Αφηνουμε να κρυωσουν και βουταμε το κατω μερος στην λιωμενη κουβερτουρα.
Στολίζουμε νε κερασακι.
Ειναι τελεια!!!
Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου
Τις βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, στον αερα, στους 160 βαθμους για περιπου 20 λεπτα μεχρι να ροδισουν.
Αφηνουμε να κρυωσουν και βουταμε το κατω μερος στην λιωμενη κουβερτουρα.
Στολίζουμε νε κερασακι.
Ειναι τελεια!!!
Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου