
Φαγάκι για πολλές βούτες!
3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
μια πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ γεμάτη πελτέ ντομάτας
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 πιπεριά πράσινη (κέρατο)
1/2 σφηνάκι λάδι
Αλάτι και πιπέρι
8 φρέσκα αυγά
Προσθέτω την πάπρικα την πιπεριά κομμένη σε λεπτές φετούλες και τον πελτέ ντομάτας.
Τα γυρίζω να ανταλλάξουν αρώματα.
Προσθέτω την τριμμένη ντομάτα και ελάχιστο νεράκι.
Αλατοπιπερώνω και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Σπάω τα αβγά και σκεπάζω με καπάκι μέχρι να ψηθούν.
Σερβίρω με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
μια πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ γεμάτη πελτέ ντομάτας
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 πιπεριά πράσινη (κέρατο)
1/2 σφηνάκι λάδι
Αλάτι και πιπέρι
8 φρέσκα αυγά
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το λαδάκι το κρεμμύδι και τη ζάχαρη και σοτάρω μέχρι να γυαλίσει.Προσθέτω την πάπρικα την πιπεριά κομμένη σε λεπτές φετούλες και τον πελτέ ντομάτας.
Τα γυρίζω να ανταλλάξουν αρώματα.
Προσθέτω την τριμμένη ντομάτα και ελάχιστο νεράκι.
Αλατοπιπερώνω και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Σπάω τα αβγά και σκεπάζω με καπάκι μέχρι να ψηθούν.
Σερβίρω με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου