Εύκολο γλυκάκι με μπισκοτένια βάση και γλάσο καραμέλας



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Εύκολο γλυκάκι με μπισκοτένια βάση και γλάσο καραμέλας

Υλικά
1.5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. βούτυρο λιωμένο κρύο
1 - 2 κ.σ. Μερέντα!!!

Ανακατεύω τα υλικά μαζί, τα στρώνω σε ταψάκι με τσέρκι 24εκ και πατάω να στρώσουν καλά.
Βάζω στο ψυγείο 10 - 15 λεπτά να παγώσει.

Για την κρέμα
1 φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία 500 γρ.
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο

Χτυπάω τη φυτική κρέμα να αφρατέψει, μετά προσθέτω το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάω να ενσωματωθούν.
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.

Για το γλάσο καραμέλας
200 γρ βραστό νερό
200 γρ ζάχαρη
4 κ.γ ζελατίνη σε σκόνη
3 κ.σ γλυκόζη

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζω τη ζάχαρη να λιώσει.
Σε ένα φλιτζάνι του καφέ έχω ανακατέψει τη ζελατίνη με λίγο από το βραστό νερό να διαλυθεί καλά. Αφού λιώσει η ζάχαρη κατεβάζω από τη φωτιά και με προσοχή ρίχνω το υπόλοιπο ζεστό νερό και ξαναβάζω στην φωτιά ανακατεύοντας με προσοχή γιατί πιτσιλάει μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Κατεβάζω, προσθέτω τη ζελατίνη και τη γλυκόζη και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν.
Αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο και να γίνει παχύρρευστο σαν μέλι.

Συναρμολόγηση
Μέσα στη φόρμα πάνω από το μπισκότο στρώνω την κρέμα και από επάνω την παχύρευστη καραμέλα.
Αφήνω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Εγώ διακόσμησα με καραμελωμένο ζαχαρούχο που το έβαλα σε κορνέ και κομμάτια καραμέλας.