
Υλικά για τη βάση
1.5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ100 γρ. βούτυρο λιωμένο κρύο
1 - 2 κ.σ. Μερέντα
Εκτέλεση
Ανακατεύω τα υλικά μαζί, τα στρώνω σε ταψάκι με τσέρκι 24εκ και πατάω να στρώσουν καλά.
Βάζω στο ψυγείο 10 - 15 λεπτά να παγώσει.
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
Υλικά για την κρέμα
1 φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία 500 γρ.1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
Εκτέλεση
Χτυπάω τη φυτική κρέμα να αφρατέψει, μετά προσθέτω το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάω να ενσωματωθούν.Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
200 γρ ζάχαρη
4 κ.γ ζελατίνη σε σκόνη
3 κ.σ γλυκόζη
Σε ένα φλιτζάνι του καφέ έχω ανακατέψει τη ζελατίνη με λίγο από το βραστό νερό να διαλυθεί καλά. Αφού λιώσει η ζάχαρη κατεβάζω από τη φωτιά και με προσοχή ρίχνω το υπόλοιπο ζεστό νερό και ξαναβάζω στην φωτιά ανακατεύοντας με προσοχή γιατί πιτσιλάει μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Υλικά για το γλάσο καραμέλας
200 γρ βραστό νερό200 γρ ζάχαρη
4 κ.γ ζελατίνη σε σκόνη
3 κ.σ γλυκόζη
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζω τη ζάχαρη να λιώσει.Σε ένα φλιτζάνι του καφέ έχω ανακατέψει τη ζελατίνη με λίγο από το βραστό νερό να διαλυθεί καλά. Αφού λιώσει η ζάχαρη κατεβάζω από τη φωτιά και με προσοχή ρίχνω το υπόλοιπο ζεστό νερό και ξαναβάζω στην φωτιά ανακατεύοντας με προσοχή γιατί πιτσιλάει μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Κατεβάζω, προσθέτω τη ζελατίνη και τη γλυκόζη και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν.
Αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο και να γίνει παχύρρευστο σαν μέλι.
Αφήνω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Εγώ διακόσμησα με καραμελωμένο ζαχαρούχο που το έβαλα σε κορνέ και κομμάτια καραμέλας.
Αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο και να γίνει παχύρρευστο σαν μέλι.
Συναρμολόγηση
Μέσα στη φόρμα πάνω από το μπισκότο στρώνω την κρέμα και από επάνω την παχύρευστη καραμέλα.Αφήνω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Εγώ διακόσμησα με καραμελωμένο ζαχαρούχο που το έβαλα σε κορνέ και κομμάτια καραμέλας.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη