Μοσχαρίσιο λεμονάτο νουά με καρότα και πατάτες



Μια συνταγή της κυρίας Nancy Michalakou για ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΝΟΥΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook Μπαχάρι και κανέλα.


Μοσχαρίσιο λεμονάτο νουά με καρότα και πατάτες

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο νουά 1 μεγάλο κομμάτι
50 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλα κομμάτια
400 γρ. καρότα, σε μεγάλα κομμάτια
450 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
60 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
25 γρ. βούτυρο
25 γρ. αλεύρι
500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
2 φύλλα δάφνης
20 γρ. χυμός λεμονιού
5 γρ. ξύσμα λεμονιού
75 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Αλατίζουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα παντού.
Αποσύρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι να πάρουν και αυτά έντονο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα 25 γρ. βούτυρο και το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε με σύρμα για να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Προσθέτουμε τη Δάφνη σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
Αφού ελέγξουμε το κρέας και δούμε πως είναι μαγειρεμένο, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.