Φανταστικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο



ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Υλικά:
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
300 γραμμάρια ζάχαρη
240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
175 ml ελαιόλαδο
175 ml φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Λαδώνουμε μια φόρμα 12 × 22 εκ. και στρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά με λαδόκολλα αφήνοντας λίγο να εξέχει από τα πλάγια.
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε περίπου το 1/3 του μείγματος αλευριού στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε σε μέτρια -  χαμηλή ταχύτητα. 
Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, στη συνέχεια το άλλο 1/3 από το αλεύρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας και ψήνουμε για 55 - 60 λεπτά, δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα και μόλις βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε τραβώντας το από τη λαδόκολλα που εξέχει.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το δοκιμάσουμε, για τουλάχιστον 3 ώρες.
Είναι καλύτερο την επόμενη μέρα!


Credits:
Cuisinovia
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (μετάφραση)
Φανταστικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο