
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Υλικά:
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 175 ml ελαιόλαδο
- 175 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
- Λαδώνουμε μια φόρμα 12 × 22 εκ. και στρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά με λαδόκολλα αφήνοντας λίγο να εξέχει από τα πλάγια.
- Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για τουλάχιστον 5 λεπτά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέτουμε περίπου το 1/3 του μείγματος αλευριού στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε σε μέτρια - χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, στη συνέχεια το άλλο 1/3 από το αλεύρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας και ψήνουμε για 55 - 60 λεπτά, δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα και μόλις βγει καθαρή είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε τραβώντας το από τη λαδόκολλα που εξέχει.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το δοκιμάσουμε, για τουλάχιστον 3 ώρες.
Είναι καλύτερο την επόμενη μέρα!
