Κοτόπουλο με λαχανικά και σάλτσα με κρασί και κρέμα γάλακτος



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου
1 κουτί φρέσκα μανιτάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
1 - 2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. νερό
αλάτι 
ρίγανη
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
αλεύρι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μπουκιές, αλατοπιπερώστε και αλευρώστε ελαφρά.
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίστε.
Aφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέστε τα κρεμμύδια μαζί με τα μανιτάρια, το καρότο και το σκόρδο.
Mόλις τα σοτάρετε και μαραθούν αρκετά προσθέστε τις μπουκιές κοτόπουλου, ανακατέψτε όλα μαζί και σβήστε με το λευκό κρασί.
Σε 5 λεπτά προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το νερό, αφήστε να πάρει μία βράση και σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές πουρέ ή με ρύζι.


Credits:
Gogo Samiou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κοτόπουλο με λαχανικά και σάλτσα με κρασί και κρέμα γάλακτος