Ποντιακά Γουλαχλιά ή Ραβιόλια



ΓΟΥΛΑΧΛΙΑ Ή ΡΑΒΙΟΛΙΑ

Εμείς τα λέμε γουλαχλιά, εσείς πέστε τα ραβιόλια με τυρί η ουσία είναι ότι έχω μνήμες από μητέρα και γιαγιά Πόντια που τα έφτιαχναν όταν ήμουν μικρή!!

Ζύμη
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ξύδι
1 φλιτζάνι του καφέ χλιαρό νερό

Γέμιση
500 γρ. μυζήθρα νωπή
2 αυγά 
αλάτι
ή 
300 γρ.  φέτα
200 γρ. γιαούρτι

Κάνουμε την ζύμη και την αφήνουμε 1 ώρα
Ανοίγουμε φύλλο,
Κόβουμε ή στρογγυλό ή τετράγωνο, βάζουμε ένα κ.γ. γέμιση, βρέχουμε λίγο την άκρη και κλείνουμε.
Βάζουμε στην κατάψυξη και ψήνουμε οπότε θέλουμε.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα γουλαχλιά και όταν ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα.
Καιμε λίγο φρέσκο βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω.
Τρώγονται ζεστά και συνοδεύεται με γιαούρτι.


Credits:
Κωνσταντινιά ΠΚ
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ποντιακά Γουλαχλιά ή Ραβιόλια