ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΜΟΝΤΟΡΟ
Υλικά
ντομάτες πομοντόρο ποικιλία για σάλτσα
κρεμμύδια (2 κρεμμύδια για κάθε κιλό ντομάτας)
καρότα (2 καρότα για κάθε κιλό ντομάτας)
λάδι
ντομάτες πομοντόρο ποικιλία για σάλτσα
κρεμμύδια (2 κρεμμύδια για κάθε κιλό ντομάτας)
καρότα (2 καρότα για κάθε κιλό ντομάτας)
λάδι
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
μπαχάρι
ζάχαρη
Εκτέλεση
Έπλυνα τις ντομάτες και τις άπλωσα σε ταψί.
Τις έψησα σε δυνατό φούρνο να φουσκώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους, 220 βαθμούς με αντιστάσεις για 1 ώρα.
Έκλεισα το φούρνο και τις άφησα μέσα να κρυώσουν και έτσι βγαίνει εύκολα η φλούδα τους.
Τις ξεφλούδισα και τις έβαλα σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Αυτό μας βοηθά να φύγουν πολλά από τα υγρά τους.
Τις πέρασα από το μούλτι μαζί με τα καρότα και τα κρεμμύδια.
Έβαλα και τα μυρωδικά και όλα μαζί τα έβαλα στη γάστρα να βράσουν και να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους χωρίς καπάκι.
Για κάθε κιλό ντομάτας: 2 κρεμμύδια, 2 καρότα, 1 κ.σ. ζάχαρη και τα υπόλοιπα ανάλογα τις γεύσεις σας.
Εγώ την αποθηκεύω στην κατάψυξη σε πλαστικά ποτήρια.