Υλικά
- ντομάτες πομοντόρο ποικιλία για σάλτσα
- κρεμμύδια (2 κρεμμύδια για κάθε κιλό ντομάτας)
- καρότα (2 καρότα για κάθε κιλό ντομάτας)
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- κανέλα
- μπαχάρι
- ζάχαρη
Εκτέλεση
- Έπλυνα τις ντομάτες και τις άπλωσα σε ταψί.
- Τις έψησα σε δυνατό φούρνο να φουσκώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους, 220 βαθμούς με αντιστάσεις για 1 ώρα.
- Έκλεισα το φούρνο και τις άφησα μέσα να κρυώσουν και έτσι βγαίνει εύκολα η φλούδα τους.
- Τις ξεφλούδισα και τις έβαλα σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Αυτό μας βοηθά να φύγουν πολλά από τα υγρά τους.
- Τις πέρασα από το μούλτι μαζί με τα καρότα και τα κρεμμύδια.
- Έβαλα και τα μυρωδικά και όλα μαζί τα έβαλα στη γάστρα να βράσουν και να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους χωρίς καπάκι.
- Για κάθε κιλό ντομάτας: 2 κρεμμύδια, 2 καρότα, 1 κ.σ. ζάχαρη και τα υπόλοιπα ανάλογα τις γεύσεις σας.
- Εγώ την αποθηκεύω στην κατάψυξη σε πλαστικά ποτήρια.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου