Υλικά
400 γρ. κανταΐφι, καλά ανοιγμένο150 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. καρύδια
50 γρ. αμύγδαλα
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Σε ταψί 25x35 βάζω το μισό κανταΐφι, στην μέση τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά και το άλλο μισό κανταΐφι, από πάνω.Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνω στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις για μια ώρα περίπου.
Να ψηθεί, καλά να μην πάρει σκούρο χρώμα όμως.
Για το σιρόπι
500 γρ. νερό550 γρ. ζάχαρη,
2 κουταλιές μέλι,
φλούδες από πορτοκάλι - λεμόνι,
ξύλο κανέλας,
σπόρους από γαρύφαλλα
Βράζω για 4 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Σιροπιάζω με ΚΡΥΟ σιρόπι το ΖΕΣΤΟ κανταΐφι!
Αφήνω να κρυώσει.
Ανακατεύω καλά ώσπου να πήξει, να μην σβολιάσει.
Το βάζω πάνω στο κανταΐφι, ελαφρώς ζεστό, κι αφήνω να κρυώσει.
Για τη σαντιγί χτύπησα 1 φάκελο GARNI, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Τα σχεδιάκια, τα έκανα με πιρούνι, στόλισμα με λίγο ΚΑΡΥΔΙ.
Γίνεται υπέροχο και με ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ, αλλά δεν είχα..


Αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
Σε κατσαρόλα βάζω, 1 λίτρο ΓΑΛΑ, 8 κ.σ. γεμάτες, ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ, 3 ΑΥΓΑ ελαφρώς χτυπημένα. 1,5 φλυτζάνι ΖΑΧΑΡΗ, 3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ, 150 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΟΣ ή ΒΙΤΑΜ.Ανακατεύω καλά ώσπου να πήξει, να μην σβολιάσει.
Το βάζω πάνω στο κανταΐφι, ελαφρώς ζεστό, κι αφήνω να κρυώσει.
Για τη σαντιγί χτύπησα 1 φάκελο GARNI, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Τα σχεδιάκια, τα έκανα με πιρούνι, στόλισμα με λίγο ΚΑΡΥΔΙ.
Γίνεται υπέροχο και με ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ, αλλά δεν είχα..
Δημιουργός συνταγής: El Sial