Φθινοπωρινή κομπόστα



ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΚΟΜΠΟΣΤΑ

Αποθήκευση σε βάζα.
Ό,τι πιο φρουτένιο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Διαρκούν ένα χρόνο σιγουρά.

Για 6 βάζα των 800 γρ. τα υλικά είναι: 
4 - 5 κιλά διάφορα μήλα, σε κομματάκια
2 κυδώνια, σε κομματάκια,
λίγα σταφύλια (700 γρ.), σταφίδες (ό,τι έχετε),
3 στικ κανέλας,
7 μοσχοκάρφια,
1 κ.σ. χυμό λεμονιού,
800 γρ. περίπου ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκιά την θέλουμε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε όλα τα φρούτα και τις σταφίδες.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν μετράμε 20 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.
Με βοηθό ένα μπρίκι γεμίζουμε τα βάζα και τα σφραγίζουμε.
Τα γυρνάμε ανάποδα και μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για κατανάλωση.


Credits:
Anastasia Anastasia Anastasia
Με ό,τι έχει το ντουλάπι! - Me o,ti exei to ntoulapi!
Φθινοπωρινή κομπόστα