Φθινοπωρινή κομπόστα

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΚΟΜΠΟΣΤΑ

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΚΟΜΠΟΣΤΑ


Αποθήκευση σε βάζα.
Ό,τι πιο φρουτένιο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Διαρκούν ένα χρόνο σιγουρά.


Υλικά (για 6 βάζα των 800 γρ.)

  • 4 - 5 κιλά διάφορα μήλα, σε κομματάκια
  • 2 κυδώνια, σε κομματάκια,
  • λίγα σταφύλια (700 γρ.), σταφίδες (ό,τι έχετε),
  • 3 στικ κανέλας,
  • 7 μοσχοκάρφια,
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού,
  • 800 γρ. περίπου ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκιά την θέλουμε)


Εκτέλεση 

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού.
  2. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε όλα τα φρούτα και τις σταφίδες.
  3. Μόλις αρχίσουν να βράζουν μετράμε 20 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.
  4. Με βοηθό ένα μπρίκι γεμίζουμε τα βάζα και τα σφραγίζουμε.
  5. Τα γυρνάμε ανάποδα και μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για κατανάλωση.


Δημιουργός συνταγής: Anastasia Anastasia Anastasia

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget