ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΚΟΜΠΟΣΤΑ
Αποθήκευση σε βάζα.
Ό,τι πιο φρουτένιο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Διαρκούν ένα χρόνο σιγουρά.
Υλικά (για 6 βάζα των 800 γρ.)
- 4 - 5 κιλά διάφορα μήλα, σε κομματάκια
- 2 κυδώνια, σε κομματάκια,
- λίγα σταφύλια (700 γρ.), σταφίδες (ό,τι έχετε),
- 3 στικ κανέλας,
- 7 μοσχοκάρφια,
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού,
- 800 γρ. περίπου ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκιά την θέλουμε)
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού.
- Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε όλα τα φρούτα και τις σταφίδες.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν μετράμε 20 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.
- Με βοηθό ένα μπρίκι γεμίζουμε τα βάζα και τα σφραγίζουμε.
- Τα γυρνάμε ανάποδα και μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Δημιουργός συνταγής: Anastasia Anastasia Anastasia
